Simpton merapu


Bila dah bosan mula la nak merapu. Sembang pun cakap benda tak berfaedah. Tapi sebenarnya merapu ni adalah bakat yang terpendam. 

Percaya atau tidak bakat merapu ni boleh dijadikan titik permulaan untuk kerjaya yang sukar. Antaranya wartawan gosip, deejay radio, dan pelawak. Kalau berkelulusan master, phd atau segala bagai pun belum tentu layak untuk pegang jawatan tu kalau tak pandai merapu. Siapa nak dengar deejay radio yang serius melainkan segmen berita atau ramalan kaji cuaca. Wartawan gosip pun tak ada apa nak digosipkan kalau tak pandai merapu. Kalau pelawak pulak asyik tercengang atas pentas tak tahu apa nak dilawakkan.

Rupanya penting jugak merapu ni kan? Artikel aku yang ni pun merapu jugak sebab tak ada idea nak tulis. At least ni penulisan terakhir aku sebelum masuk tahun baru. Kalau dipanjangkan umur, banyak lagi artikel aku yang merapu di tahun depan. Tak tahulah kalau korang sanggup baca ke tak.

6 yang bergurau:

trah zain berkata...

erkk,, patot la saya suka merapu,,haha

UA berkata...

haha. sila merapu lagi :)

myfreeminded berkata...

Merapu ke, hebat gak "pemerapuan" ni.

Faizol Dee berkata...

hihi

kak nora berkata...

SELAMAT TAHUN BAHARU

Faizol Dee berkata...

slamat thun bru jugak....